Jouw verhaal

13-01 Quote ~ If you want something in your life you've never had, you'll have to do something... you've never done ~ JD Houston-705301

Probeer eens een andere aanpak.

Je zit niet lekker in je vel en je weet niet waar je moet beginnen. Je zou best wat hulp kunnen gebruiken! Dit zijn de onderwerpen waar je tegen aan kan lopen:

  • Ontspanning: Je voelt je opgejaagd of futloos. Je hebt een druk leven en bent de controle kwijt. Je hebt het gevoel alsof je leven jou leeft in plaats van anders om. Je slaapt slecht of je kan moeilijk uit bed komen in de ochtend. Er zitten te weinig uren in een dag.
  • Voeding: De weegschaal geeft een gewicht aan dat te hoog is. Je hebt al wat dingen geprobeerd om af te vallen maar geen enkel dieet lijkt blijvend resultaat te geven. Gezonde voeding is hot en hip maar je weet niet waar je moet beginnen.
  • Beweging: Je hebt een slechte conditie. Je staat te hijgen boven aan de trap of kan je (klein)kinderen niet meer bijhouden. Je weet dat meer bewegen goed is voor je, maar je vind sporten gewoon niet leuk.
  • Roken: Je kan maar niet stoppen met roken. Of misschien kan je het niet volhouden omdat je dan meer gaat snoepen waardoor je alsnog ontevreden bent over jezelf.
  • Alcohol: Je houdt wel van een wijntje of een biertje. Of misschien wel van iets sterkers. Op zich is daar niks mis mee, maar de mate waarin je het drinkt bevalt je niet. Je kan het niet bij één of twee glazen houden terwijl je dat wel graag zou willen. Of je moet aan jezelf toegeven dat je op meer dagen in de week wel iets alcoholisch drinkt dan niet.

Het is mogelijk dat de oorzaak van je aandachtspunten in een combinatie van deze thema’s zit. Ze staan met elkaar in verband. Je weet best waar je heen wil (je streefgewicht, een goede conditie, stoppen met roken, meer ontspanning in je leven). Je weet alleen niet welke stappen je moet zetten om daar te komen. Wat je wél weet is dat niemand dit probleem kan oplossen behalve jij zelf.  Je bent bereid om actie te ondernemen. Het gaat niet altijd leuk of gemakkelijk zijn. Maar je weet dat dit is wat je wil en ik weet dat je het kan!