Mijn verhaal

janneke leefstijlcoach zaandamAls kind had ik al een stevige bouw. Toen ik na de middelbare school stopte met regelmatig bewegen (fietsen, sporten) ging het helemaal mis.  “Ineens” woog ik bijna 110 kg! De confrontatie met een vreselijke foto van mezelf  was voor mij het keerpunt. Diezelfde dag nog ging de knop om. Ik rookte mijn laatste sigaret en kocht een calorieënboekje. Langzaam aan maakte ik kleine veranderingen in mijn eetpatroon. Tegelijkertijd ben ik fanatiek gaan sporten. Uiteindelijk viel ik in anderhalf jaar 40 kilo af.

Na een tijdje vond ik dat ik zo nu en dan wel weer “gewoon” kon eten.  Bijna ongemerkt klom mijn gewicht daardoor weer omhoog. Allerlei diëten heb ik daarna geprobeerd. En ik hield ze nooit lang vol. Dat kwam doordat ik alleen maar kon denken aan al het lekkere eten dat ik niet mocht eten. Iedere keer was ik teleurgesteld in mezelf als ik me niet aan een dieet kon houden.  In de loop van de tijd heb ik geleerd dat ik de rest van mijn leven zal moeten opletten dat ik niet weer zo zwaar word. En dat diëten op de lange termijn niet werken.

Inmiddels zijn alle stukjes op hun plaats gevallen. Mijn persoonlijke zoektocht naar gezondheid leidde me door mijn opleiding tot fysiotherapeut en later een master studie tot sportfysiotherapeut. Sinds 2009 werk ik in de Zaanstreek, bij Kernpraktijk Fysiogroep Zaandam en in 2012 kwam de Academie voor Leefstijl en Gezondheid op mijn pad. Deze opleiding heeft me geleerd om weer op mijn gezonde verstand te vertrouwen (zoals ik dat in het begin nog wel deed) en “gewoon” gezond te leven. Het definitief vervangen van ongezonde gewoontes voor nieuwe, gezonde en vooral haalbare gewoontes is het enige dat uiteindelijk wél werkt. Al deze krachten bundelend ben ik in augustus 2013 mijn eigen coachpraktijk begonnen. Ik ben Janneke Veenstra. Dit is mijn verhaal. Welkom bij Tabula Rasa Coaching!