Werkwijze

De weg naar een gezonde leefstijl vraagt om een persoonlijke aanpak. Wat voor de een werkt, hoeft voor de ander absoluut niet te werken. Daarom is het belangrijk dat we samen een weg vinden die bij jouw karakter en situatie past.

Intake gesprek

We beginnen met een intakegesprek. Dit gesprek duurt 60 – 90 minuten. Het doel van dit gesprek is om elkaar alvast wat beter te leren kennen en om er achter te komen of het tussen ons klikt. We bespreken waar je op dit moment tegen aan loopt. De onderwerpen bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning komen aan de orde.  We doen een aantal metingen (denk hierbij aan gewicht, BMI, vetpercentage) zodat we weten hoe het er op dit moment voor staat met je gezondheid. Daarnaast bespreken we mijn manier van werken.

Dan volgen er twee opties:
Optie 1: We gaan samen aan de slag! We bepalen samen concrete en realistische doelen die we regelmatig evalueren en bijschaven. We bespreken hoe en hoe vaak je gecoacht wil worden en hoe we dit financieel gaan regelen. De intake krijg je van mij, dit is mijn eerste investering in jou.

Optie 2: We laten het bij alleen deze afspraak.  Je hebt inzicht gekregen in je gezondheid en leefstijl en weet waar je verbeterpunten liggen. Je betaalt alleen de kosten voor deze intake en zit verder nergens aan vast.

Eenmalig leefstijladvies

Het is mogelijk om in plaats van een intake voor een coachtraject een eenmalig leefstijladvies af te spreken. Dit kan handig zijn als je zelf al goed op weg bent, maar tegen specifieke knelpunten aan loopt. Met een eenmalig leefstijladvies heb je direct jouw persoonlijke verbeterpunten op een rij en kun je zelf aan de slag met je gezonde leefstijl. Hiervoor zal ik je zeer waarschijnlijk vragen om een dagboekje bij te houden over je voedings-, je bewegings- en/of je ontspanninggewoonten. Later zou je dit alsnog kunnen combineren met een paar losse coachgesprekken of met een aantal keer E-coaching ter extra ondersteuning.

Coachgesprekken

Tijdens de volgende afspraken volgen we je vorderingen, vieren we je overwinningen en bespreken we de punten waar je tegen aan loopt. Ik help je terugkerende patronen en valkuilen te zien en te doorbreken. Jij bepaalt het tempo en de stappen die genomen worden. De coachgesprekken duren 45 tot 60 minuten zodat we echt de tijd en de rust hebben om dieper op de verschillende onderwerpen in te gaan.

Mogelijkheden

Het duurt 21 dagen voordat een nieuwe vaardigheid een gewoonte wordt.

Het duurt 21 dagen voordat een nieuwe vaardigheid een gewoonte wordt.

Voor een leefstijlverandering is tijd nodig. Je zal niet binnen een paar weken je doelen hebben bereikt.  Daarom heb ik de vrijheid genomen alvast twee pakketten voor te stellen. Het kwartaalpakket (de naam zegt het al) heeft een duur van 3 maanden waarbij we na de intake nog 5 keer afspreken. Het semesterpakket is wat intensiever met een duur van 6 maanden, waarbij we na de intake nog 10 keer afspreken. Daarnaast staat het je natuurlijk vrij om zelf een pakket samen te stellen naar wat je denkt nodig te hebben.

Een van de belangrijkste factoren bij een leefstijlverandering is steun vanuit de omgeving. Daarom bied ik je de mogelijkheid om samen met iemand gecoacht te worden (bijvoorbeeld je partner, je beste vriend/vriendin, een familielid of een collega). Samen sta je altijd sterker en zo deel je de lusten (gezelligheid, motivatie) én de lasten (financieel). Ik geef jullie allebei 25% korting op de prijs.

De sessies kunnen plaats vinden binnen de muren van Kernpraktijken Fysiogroep Zaandam, maar ook op locatie . Bijvoorbeeld bij jou thuis, in het park, in de supermarkt. Het is maar net waar je de meeste behoefte aan hebt. Een coachgesprek via Skype behoort bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden.

 Contact

Tussentijds is er altijd de mogelijkheid om per e-mail of telefoon (sms of whatsapp) contact te hebben voor korte vragen. Hier zijn natuurlijk geen extra kosten aan verbonden. Waar mogelijk zal ik vragen meteen beantwoorden en als dat niet mogelijk is dan schuiven we ze in overleg door naar het volgende coachgesprek.